Modern Prevenció Alapítvány

"Aki a maga idejében jót tesz, századokért dolgozott"
BEMUTATKOZUNK
GYEREKEK A BOLDOGSÁGRÓL
Alex oldala
RENDEZVÉNYEK
PÁLYÁZZATOK!
Mitől boldog az ember?
Minden napra egy jótett
Jelentkezési lap
ALKOTÓ GYEREKEK
pályaművek
HOGY IS VAN EZ...??
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
KAPCSOLAT
ÁLLATKÖLYKÖK - játék
Zenetanfolyam
Ünnepek

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


Folyamatosan érkeznek a szebbnél-szebb pályaművek! Küldjél be te is egyet!Rajzok, festmények, fotók, versek, mesék...
Gratulálunk a gyerekeknek, és köszönjük a felnőttek (szülők és pedagógusok) segítségét!
Mitől boldog az ember? - kreatív és természetvédelmi pályázat

A pályázat célja:
1) célokat adni a gyerekeknek a szabadidő hasznos eltöltéséhez, utat mutatni kreativitásuk kibontakoztatásához.
2) Különböző elképzeléseik megvalósításán keresztül sikerélményekhez juttatni a pályázókat, megtalálni és segíteni a kiemelkedő képességű gyerekeket és fiatalokat.
3) A különféle feladatok közös elvégzésén keresztül erősödjön a gyerekekben közösségért, egymásért is végzett munka öröme.
I. Alkotóműhely

1. Ki vehet részt benne?

Ezekben a tevékenységekben bárki részt vehet - egyénileg vagy csoportosan -, aki szeret alkotni. Óvodások, általános- és középiskolás korú gyermekek és fiatalok, valamint szüleik, testvéreik, barátaik és
természetesen tanáraik is. Pályázni egyénileg és csoportosan lehet. A részvétel ingyenes.


2. Hogyan lehet jelentkezni a versenyre?

e-mailben (a lap alján találod a szürke téglalapot)

3. Mi a feladat?

Jelenítsd meg egy általad szabadon megválasztott technika segítségével, hogy szerinted mi tesz boldoggá egy embert! (pl. téged, vagy valamelyik ismerősödet) Írhatsz fogalmazást, dalt vagy akár egy rövid színpadi művet; készíthetsz plakátot, számítógépes rajzot, fotót, videofelvételt, szobrot vagy ékszert. Bármit, amit ki tudsz találni.

Amikor elkészült az alkotás, tüntesd fel rajta a nevedet. Ha szükséges, külön lapra írd rá az iskoládat, osztályodat, felkészítő tanárod nevét (ha van), a lakcímedet és a telefonszámodat, valamint a mű címét. Küldd vagy hozd be a munkádat!

Értékelési szempontok:

A pályaművek elbírálásánál egyetlen szempontot veszünk figyelembe, azt, hogy az mennyire fejezi ki a mű címét (azt a helyzetet, amit megjelenítettél).
II. Természet- és környezetvédő verseny

1. A pályázat lebonyolításának helyszíne:

Magyarország, illetve a környező országok magyarlakta területeinek bármely települése.

2. Ki vehet részt benne?

Ezekben a tevékenységekben óvodások és óvónénik, általános- és középiskolai osztályok tagjai, barátaik, szüleik és tanáraik vehetnek részt, valamint a település (pl. egy lakótelep) apraja-nagyja. A részvétel ingyenes.

3. Hogyan lehet jelentkezni a versenyre?

e-mailben (a lap alján találod a szürke téglalapot)

4. Mi a feladat?

a) Válasszatok ki a saját környezetetekben egy olyan területet, amely megítélésetek szerint rossz hatással van a környék hangulatára (felhalmozódott szemétkupacok, törmelékek, falfirkák, gyom, rendetlenség, stb.) Ez lehet az óvoda vagy az iskola és környéke, vagy az otthonotok és környéke. Szervezzétek meg, hogyan teszitek szebbé, barátságosabbá a kiválasztott területet, osszátok szét a feladatokat, és kezdjetek bele az akcióba. Azokat a megoldásokat díjazzuk, amelyekhez kevés pénz, de annál több jó ötlet kell! Vonjátok bele a munkába a vállalkozó kedvű szülőket, tanárokat, szomszédokat és barátokat is!

b) Ha van a közelben erdő vagy hegy, ahol turistaút vezet, vagy egy park, felszerelkezhettek műanyag zsákokkal és kesztyűkkel (az Önkormányzat esetleg tud segíteni nektek ebben), és megtisztíthatjátok az erdei utakat vagy a parkot a kirándulók által eldobált szeméttől. Ha lehetőségetek van, vigyetek festéket és újítsátok fel a turistajelzéseket a fákon.

5. Mit tartalmazzon a pályamunka?

a) A környezetetek szépítése előtt, a munka közben, és azt befejezve, készítsetek fényképeket, esetleg videofelvételeket, hogy dokumentáljátok a munka menetét. A fényképek hátuljára írjátok rá a fénykép készítésének dátumát és helyszínét. (videofelvételre rá tudjátok mondani a szükséges adatokat, vagy mellékeljetek hozzá egy adatlapot.)

b) Írjátok le, hogy hány alkalommal végeztétek az akciót, alkalmanként mennyi időt fektettetek bele, voltak-e nehézségeitek, hogyan oldottátok meg ezeket, és hogy pontosan mit tettetek.

c) A munka befejeztével kérjétek meg a környéken lakókat, hogy írják le, milyen hatással volt rájuk ez az akció és az eredmények.

d) Készítsetek egy csoportképet a csapatról, akikkel dolgoztatok.

e) A fentiekből állítsatok össze egy bemutató anyagot, és küldjétek el az Alapítványhoz. Ahhoz, hogy az akciótokat díjazni tudjuk, fontos, hogy a bemutató anyagból látható legyen, milyen természet- és környezetvédő változást okoztatok azon a területen.
FONTOS !

A pálymunkák beadásának határidejét, a megnyerhető díjakat, és mindazt, amit a nyitó- és zárórendezvényről tudni érdemes, (katt ide) és megtudhatod a következő oldalon!Jelentkezési lap

Ezen az oldalon sok jó ötletet találhattok!


Itt is jelentkezhetsz a pályázatra:

E-mail cím:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


Honlapkészítés