Modern Prevenció Alapítvány

"Aki a maga idejében jót tesz, századokért dolgozott"
BEMUTATKOZUNK
GYEREKEK A BOLDOGSÁGRÓL
Alex oldala
RENDEZVÉNYEK
PÁLYÁZZATOK!
Mitől boldog az ember?
Minden napra egy jótett
Jelentkezési lap
ALKOTÓ GYEREKEK
pályaművek
HOGY IS VAN EZ...??
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
KAPCSOLAT
ÁLLATKÖLYKÖK - játék
Zenetanfolyam
Ünnepek

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


AZ EGÉSZSÉG

meghatározása a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint:

"Az egészség a teljes testi, szellemi és szociális jóllét állapota,
s nem pusztán a betegség vagy nyomorékság hiánya".


Az Egészségügyi Világszervezet már 1977-ben meghirdette az "Egészséget mindenkinek 2000-re" programot. A fő cél a lakosság egészségi állapotának javítása és az esélyegyenlőség biztosítása. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy az egyén, a család és a közösség is megértse a megelőzés fontosságát, és aktívan részt vegyen a testi, szellemi és szociális jóllét állapotának megteremtésében.
A MODERN PREVENCIÓ ALAPÍTVÁNY

az egészség megőrzésére alakult, és a kezdeti tevékenységek főként a betegségek megelőzésére irányultak.

A 2004. évben kiterjesztettük preventív tevékenységünket az ifjúság és a gyerekek körére, mivel a kutatások és a tapasztalatok azt mutatták, hogy a drogok terjedésével - amely egyben a bűnözés melegágya is - a társadalomnak ez a rétege egyre veszélyeztetettebb helyzetbe kerül.

Ezért új célul tűztük ki a régi erkölcsi értékek visszahozását, mint az élet minden területére kiterjedő szabályrendszert.

Mit is tehetünk gyermekeinkért, akiket minden igyekezetünkkel szépre és jóra nevelünk? Elég-e ez a "minden igyekezet"? Hátra dőlhetünk-e azzal, hogy:
"kérem, én mindent megtettem, nézzék meg, az én gyerekeim rendben vannak"?

Úgy tűnik, hogy nem...

Az ő védelmükben is kell tehát azoknak a gyerekeknek is segítséget nyújtanunk, akik kevésbé kapják meg azt az erkölcsi és gyakorlati útmutatást, ami a boldog felnőtté váláshoz elengedhetetlenül szükséges.

Azokért a szülőkért is, akik velünk együtt szeretnének jobb világot építeni a felnövekvő nemzedék számára.

Azokért a pedagógusokért is, akik naponta találkoznak a gyerekek között nem éppen kívánatos jelenetekkel.

És azokért a felnőttekért, akik tudják, hogy a ma gyerekeiből lehetnek a holnap mérnökei, feltalálói, üzletemberei, politikusai, vagy egyszerű dolgos emberei, de belőlük lehetnek a holnap dologtalanjai, és bűnözői is.
ALAPÍTVÁNYUNK FŐ CÉLJA

egy egészségesebb, tudatosabban jóra törekvő felnövekvő generáció megteremtése - Magyarországon, és a határainkon túli magyarok lakta területeken, valamint a már-már elfeledett kulturális és erkölcsi értékek helyreállítása a gyermekek körében.

A különféle alkotó tevékenységeken, a kultúrán, a környezetvédelmen, a sporton - a testi és szellemi egészség megőrzésén keresztül - a gyakorlatban kívánjuk megmutatni nekik: ők maguk tehetik a legtöbbet azért, hogy kellemesebbé tegyék életüket, szűkebb-tágabb környezetüket.


Honlapkészítés